Sivuston logo

Ihon immuniteetin vahvistaminen: miksi merisammalta lisätään kosmetiikkaan?

Kosmetiikkamerkit, jotka käyttävät merisammaluutetta kaavoissaan, antavat tuotteilleen lähes ihmeellisiä ominaisuuksia ja väittävät niiden ratkaisevan kaikki tärkeimmät iho-ongelmat. Onko tämä ainesosa todella niin kaikkivoipa? Tutkimme asiaa yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Lue myös:
Kaksoisaloite: 5 faktaa kierrätysmuovisista kosmetiikkapakkauksista
Luovu meikistä: vain vettä sisältävä kauneusrutiini

Mitä merisammal ylipäätään on? "Merisammal, tai kuten sitä kutsutaan myös irlantilaiseksi tai karrageenisammaleksi (Chondrus crispus), on eräänlainen punalevä", sanoo Anthony Rossi Jr., M.D. Ainesosassa on runsaasti A – ja E-vitamiinia, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja, sekä rikkiä, joka tehoaa akneen ja ruusufinniin.

Ravitsemuksellisten ominaisuuksiensa ansiosta merisammaluute luo iholle suojakerroksen, jonka ansiosta iho säilyttää kosteuden. "Se muodostaa iholle ei-okklusiivisen kalvon, joka muistuttaa luonnollista proteiinia", kertoo kosmetiikkakemisti Krupa Koestline. Tämän ansiosta sillä on ihoa kiinteyttävä ja immunomoduloiva vaikutus.

Yksi komponentin tärkeimmistä eduista on sen kyky pidättää vettä. Krupa Koestlinen mukaan ne, jotka käyttävät säännöllisesti merisammaliin perustuvia tuotteita, voivat keskeyttää ihon transepidermisen kosteudenhukan (TEWL) prosessin.

Koska kaikki ainesosan hyödyt johtuvat siitä, että se muodostaa iholle suojaavan kalvon, sitä on parasta käyttää osana voidetta, seerumia tai muuta tuotetta, jota ei voi pestä. "Se ei ole yhtä tehokas puhdistusaineissa", Koestline selittää.

Suomi